søndag den 26. februar 2012

Fastelavnsboller

Hovsa, må da lige huske de der fastelavnsboller.... de blev indtaget forrige fredag af både min lille familie og mine kollegaer. De var faktisk ret gode taget i betragtning af mangel på sukker og smør.... Men men men i disse kaloriesparetider må man jo holde igen.
Opskriften er Anne Larsen´s fedtfri fastelavnsboller.


 Fedtfattige Fastelavnsboller12 stk.

Vanilie creme2 store æg
3 spsk sukker
1 spsk mel
Korn af en stang vanille
2 dl minimælk
Æg, sukker og vanille piskes i en gryde.
Tænd for bluser og pisk melet deri.
Pisk i ottetaller indtil cremen koger og blive tyk
Cremen stiles til afkøling mens man laver dejen til bollerne

Bolledej:
50 g gær
1 dl mælk
3 spsk sukker
1 æg
1 spsk neutral olie
250 g mel
Mælken lunes og rør gæren ud i.
Ægget blandes i, og resten af af ingredienserne tilsættes og dejen æltes rigtig godt.
Dejen rulles tyndt ud på et meldættet bord og skæres i 12 kvadrater (a ca. 10x10 cm.)
Cremen lægges på dejen og de foldes de foldessammen, hjørne mod hjørne, og en gang til hjørne mod hjørne.
Stil bollerne til hæverning i 45 min
Pensel med en blanding af pisket æg og mælk.
 
Bollerne skal nu bages i ca. 10 min ved 220 grader.
 
MUMS....
 
Og lige tilsidst, de skønne unger...
(Monkeyboy, Optimus Prime, og den lille stikke bi)
 (Vicsen og Valde)
(William gir den gas)
 (Fætrene)
  (Vicsen gik rigtig til den)
(Valde ville hellere se på og hygge med farmand)
 
Kagekram
Christina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar